dijous, 25 d’abril de 2013

Recomençar

Podríem tenir un moviment cultural perfectament identificable, lligat o no al procés polític. Evidentment que l'art parteix de la individualitat, de la pulsió creativa particular: però també és cert que es troba a faltar un aire de moviment, de col·lectivitat, com la vam tenir ja no en el Modernisme o el Noucentisme, sinó més recentment amb les Avantguardes, amb la Nova Cançó, amb el fugaç Rock Català...

No cal posar-hi massa etiquetes, ens cal simplement admetre que junts podem tenir marca. Que es pot trobar un mínim comú denominador del moment creatiu a Catalunya, i exposar-lo en algun projecte compartit. A Madrid no han superat encara la "Movida" i nosaltres segurament hem polititzat massa la cultura.

Podríem recomençar, i podríem donar exemple al món de com fer cultura aplicada, popular i amb denominació d'origen. És un dels propòsits a complir els propers anys, amb i sense la política. Algú ha de creure-hi i algú ha de posar-ho en marxa, i tenim encara l'elevat índex de genis per metre quadrat. Alguns d'ells no prou coneguts.

Ja tenim els talents, les eines i la forma. Renaixença o Recomençament. O "Segon Origen", com encara rodava Bigas Luna.

Let's go:Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada