dimarts, 10 de febrer de 2009

Benjamin Button

Un relat de F. Scott Fizgerald, El curiós cas de Benjamin Button, ha estat dut al cinema. Starring: Brad Pitt. La fidelitat a la història original es basa en la idea d'un home que neix vell, i que va rejovenint a mesura que passen els anys. En canvi ella, Cate Blanchett, segueix el natural procés de degradació i acaben trobant-se al bell mig dels dos trajectes oposats. Sovint pensem sobre la vellesa i sobre la mort, i fem càlculs sobre la pensió que cobrarem si és que la cobrem. N'hi ha que es passen la vida donant voltes al testament o a l'epitafi. Una de les imatges que més he celebrat els últims mesos ha estat la d'un calendari de noies sense roba, d'aquells que es troben als tallers: després de dues hores de visita (literària) pels racons desconeguts del tanatori de Sancho de Ávila, interessantíssims, fou agradable veure penjat aquell calendari enmig de la rutina diària del gran taller de taüts. Un toc de vida i d'humor enmig de fustes mortuòries. En Punset parla sovint d'un grafit significatiu: "Hi ha vida abans de la mort?". Vet aquí la pregunta. Hi ha gent que es casa pensant "aquesta és la dona amb qui vull tenir fills i envellir". I és molt bonic i molt correcte, però alhora molt pobre. Insuficient. Dit d'una altra manera, si un dia la meva parella m'assegura que està amb mi sobretot per tenir fills i per envellir junts, m'aixecaré de la taula i segurament s'acabarà la nostra història. No sense abans esbrinar amb quin home ha estat fent tota la resta.

Publicat a l'AVUI el 9 de febrer del 2009

8 comentaris:

 1. i si la peli de Benjamin Button no fos tan depriment i tan llargaaaaaaa!!!!!

  i si en Punset te raò?

  i saps que penso?

  quan penso amb la Mort?

  Cream colored ponies and crisp apple streudels
  Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
  Wild geese that fly with the moon on their wings
  These are a few of my favorite things

  i si la teva parella treu el "sobretot"?

  ResponSuprimeix
 2. Si treu el "sobretot", caldrà veure si hi posa un "només" o un "també"! Si és un "també", es pot parlar.

  Estaria bé que signessis aquest post tan bonic. Raindrops on roses and whiskers on kittens!

  ResponSuprimeix
 3. Et conec, em coneixes... per què signar?

  ResponSuprimeix
 4. No ho tinc tan clar. Podries ser una persona però no em quadra que segueixi els meus blogs nous. En tot cas, deus tenir ales.

  ResponSuprimeix
 5. no tinc ales, però volo molt i molt alt ...

  ResponSuprimeix
 6. Jo te les vaig veure. Les meves també són ben visibles.

  ResponSuprimeix
 7. Dubto que m'hagis vist res ... ja t'he dit que volo sense ales jo ... no sóc qui penses ... però potser penses amb mi sense saber-ho. Això es maco... deixar volar la imaginaciò.

  ResponSuprimeix
 8. OK, doncs que l'anonimat ens faci lliures. Bon vol!

  ResponSuprimeix